Els Passerells es tornen a superar

El passat dijous 10 de maig es va celebrar la tercera diada universitària dels Passerells del TecnoCampus. La colla castellera universitària del Maresme va ser l’amfitriona d’una diada a la que van participar-hi tres colles més de la resta de Catalunya com ho són els Emboirats de la Universitat de Vic, els Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili i el plat fort de la diada que venia de la ma dels Arreplegats de la Zona Universitària, actualment, la millor colla de l’àmbit universitari.

La diada es preveia eufòrica per uns Passerells amb poc més d’un any de història i on s’hi plantejaven grans reptes encara mai proposats. La diada es va iniciar poc després de les dues del migdia amb la habitual ronda de pilars d’entrada a plaça. Els Arreplegats van començar forts descarregant un solvent pilar de cinc. La resta de colles feien els seus respectius pilars de quatre i els Passerells s’entravancaven en intentar dos pilars de quatre simultanis, un de masculí i un de femení i quedant un d’ells en intent.

La primera ronda de castells va ser iniciada pels amfitrions amb un molt segur 3d6, un pel tancat de mides per l’alçada de terços però sense patir en cap moment va significar el quart 3d6 descarregat aquesta temporada per la colla del TecnoCampus. La ronda continuava de la ma dels Arreplegats que van poder descarregar un parat 4d6 amb agulla. Per tancar la primera ronda, els Pataquers de la URV van descarregar un 2d5 i els Emboirats van deixar la primera ronda en blanc.

El plat fort dels Passerells arribava només començar la segona ronda amb l’esperat intent de 2d6 de la colla mataronina. Després d’un primer peu desmuntat, el castell va pujar amb garanties i molt segur i parat. Fins la carregada tot molt correcte i alguna estravada ben salvada però segur. Tres passes, l’enxaneta fa l’aleta i fa la sortida, només quedaven uns instants més i saber aguantar una mica més el castell en el moment que es trenca per la part superior del castell. Tot i això, 2d6 carregat dels Passerells del TecnoCampus amb poc més d’un any d’història, una fita impensable fa un any i que posa als Passerells a l’alçada de les millors. Els Arreplegats, van fer la rèplica de la segona ronda dels Passerells en intentar també un 2d6, en aquest cas, molt més assajat i amb experiència que van poder descarregar sense cap problema. Per a tancar la segona ronda, els Pataquers i els Emboirats, van fer el 4d5 net i el 2d5 respectivament en una ronda conjunta.

Per a tancar la ronda de castells, els Passerells descartaven l’estrena del 4d6 i oferien a la plaça un 4d5 amb agulla net que no va suposar cap complicació per als de la camisa lila. Els Arreplegats de la Zona Universitària tancaven les seves rondes de castells amb un altre castell de 6, en aquest cas un 4d6 molt parat i sense més complicació pels de Barcelona. Els Pataquers i els Emboirats van oferir una última ronda conjunta on els de Vic van entrabancar-se en haver de desmuntar un 3d5 amb pinya degut a la quantitat d’estrenes del castell i dels nervis d’aquest. Els Pataquers van fer-hi el 3d5 net.

Al final de la diada, les quatre colles van oferir un 4d5 net de germanor, on les quatre colles van posar membres seus per tal de completar una construcció conjunta. Un costum molt típic de les diades universitàries que demostra el companyerisme i el bon ambient que es viu en aquest tipus de diades.

Per acabar la diada, les quatre colles van oferir els seus respectius pilars de quatre, tots descarregats inclòs el pilar integrament femení dels Passerells.

Finalitzada la diada, es va procedir a la posterior i clàssica festa castellera universitària en la que els Passerells pressumeixen de muntar unes bones festes.

En definitiva una diada que tot i que podria haver anat millor, va ser molt i molt positiva per a totes les colles, i en especial per uns Passerells que un 10 de maig del 2012 es feien una mica més grans un any després de la seva creació tot carregant un 2d6 a l’alçada de les millors colles universitàries.

Castells realitzats:

  • Passerells del TCM: pd4+ipd4, 3d6, 2d6c, 4d5an, pd4
  • Arreplegats ZU: pd5, 4d6a, 2d6, 4d6, pd4
  • Pataquers URV: pd4, 2d5, 4d5n, 3d5n, pd4
  • Emboirats UVic: 2d5, id3d5, pd4

 

David Valverde – 15 de maig de 2012

This entry was published on 15 Mai 2012 at 8:45. It’s filed under Diades, Festes and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: